artikel

Kritik mot nedskärningar i äldreomsorgen.

Hej Kamrater!

Jag som skriver detta inlägg heter Robert Mjörnberg och jag sitter i styrelsen för Kommunalvänstern. Jag sitter också i Kommunfullmäktige för Vänsterpartiet i Stockholms Stad. Två dagar i rad har vi haft budgetdebatt i fullmäktige.

Igår var jag uppe i talarstolen och gjorde ett öppningsanförande när vi behandlade äldrefrågorna, då jag är Gruppledare för Vänsterpartiet i Äldrenämnden. Jag lyfte särskilt vår trygghetsskapande politik för stadens äldre, ”tryggt mottagande i hemmet och aktivitetscenter”. Samt att vi satsar 175 miljoner (!!) mer än majoriteten på stadens äldre! Jag riktade även kritik till den nuvarande majoriteten för att de på två år kommer ha gjort nedskärningar på äldreomsorgen med nästan lika mycket som vi lägger MER resurser än dem bara i år!

Samtidigt sänkte de skatten med 400 miljoner förra året, och då ska man komma ihåg att Stockholms Stad har bland landets tio lägsta skattesatser. Man sparar in på välfärden för att sänka skatten för de som har det gott ställt med andra ord!

Dessutom så var talade jag om vår satsning i äldreomsorgen, där vi avsätter medel för arbetsskor för alla anställda i stadens äldreomsorg. Sådan bra politik för arbetstagare kan man driva när man inte sänker skatter och skär ner på verksamhet! Förutom detta så hade man med vår budget fått arbetstidsförkortning inom hemtjänsten i egen regi!

Vi fick beröm, om än syrligt och inte menat som annat än provokation, från den blågröna majoriteten! De tyckte att vår budget var en mycket ideologisk och väl genomarbetad budget som var Socialistisk. Jag väljer att tolka det som att vi är på rätt väg!

Den som är intresserad kan kolla på hela budgetdebatten eller delar av den på denna länk!
https://stockholm.kommunetv.se/sv/archive/55

Kamratliga hälsningar

Robert

 

Kopiera länk